Fa & Fenntarthatóság

A Fa márka életében fontos szerepet tölt be a környezetünk védelme. Tudj meg többet a fenntarthatóság iránti elkötelezettségeinkről és együttműködésünkről.

A Plastic Bank & Social Plastic

A Henkel 2017 óta működik együtt a Social Plastic civil szervezettel annak érdekében, hogy csökkentse az óceánokban található műanyag hulladék mennyiségét.  A Plastic Bank-et 2013-ban alapították azzal a küldetéssel, hogy két világméretű probléma, az “óceáni műanyag” (a világ óceánjában található műanyag) és a szegénység ellen folytasson küzdelmet. A Plastic Bank számos újrahasznosítási ökoszisztémát állított fel a part menti közösségekben, ahol az összegyűjtött műanyag hulladékot későbbi felhasználás céljából újra feldolgozzák. Koncepciójuk: a helyiek összegyűjthetik a műanyag hulladékot a tengerpartról vagy a szárazföldről és pénzre vagy (szociális) juttatásokra cserélhetik.

Hogyan működik?

A Plastic Bank elsődleges célja az óceáni műanyagának csökkentése azáltal, hogy begyűjti a műanyag hulladékot, mielőtt az eljutna a vizeinkbe és óceánokba, és eközben javítja a szegénységben élő emberek életet. Ezen ambiciózus cél elérésének érdekében, a Plastic Bank etikus újrahasznosítási ökoszisztémákat alakított ki az összegyűjtött műanyag hulladékok számára.

  1. A Plastic Bank gyűjtőközpontokat épít olyan országokban, ahol nagy a szegényég és nem rendelkeznek kifejlett hulladékkezelő rendszerekkel.
  2. Plastic Bank központokkal rendelkező területeken a helyi lakosság műanyagot gyűjthet a tengerpartról vagy a szárazföldről, és behozhatják őket a központokba.
  3. Az összegyűjtött műanyag hulladék tömege és az fajtája alapján a begyűjtők kompenzációt, mint például gyermekek számára oktatási órákat, orvosi támogatást, technikai támogatást vagy pénzt kapnak cserébe.
  4. A Plastic Bank ezután feldolgozza az összegyűjtött műanyagot újrahasznosított műanyaggá, amelyet Social Plastic®-nek hívunk. Ez a Social Plastic® felhasználásával új termékek készülnek, mint például a Fa 250 ml-es tusfürdő átlátszó flakonjai!

A Henkel támogatja a folyamatban lévő Haiti, Fülöp-szigetek, Indonézia területén zajló projekteket, és jelentősen hozzájárul új telepek fejlesztéséhez Egyiptomban.

Szeretnél többet megtudni? Nézd meg a Henkel oldalán a Plastic Bank

Partnership aloldalt: Plastic Bank Partnership (henkel.com)